Mi az Ájurvéda?

Az Ájurvéda, a világ egyik legősibb gyógyászati rendszere Indiából szarmázik, 5000 éves múltra tekint vissza és a mai napig közismert és használatos.
Az Ájurvédát mint orvostudományt az Egészségügyi Világszervezet is elismeri. Az ájur annyit tesz: élet és a véda: tudomány.

Ez a többezer éves tapasztalatokra épülő tudomány harmóniára törekszik az élettel, a természetes bioritmusokkal és a természet törvényeivel. A gyógyítás mellett behatóan foglalkozik a betegségek megelőzésével és a hosszú élet tudományával.

 

Az Ájurvéda alapelvei

1.) Az ájurvédikus gyógyászat az egész testet kezeli. Szemeben a nyugati orvoslással, amely nagyrészt a tünetek elnyomására, megszüntetésére összpontosít, az Ájurvéda a betegségek forrását keresi és ezen a szinten gyógyít. Fő célja megőrizni a test energiáinak az egyensúly állapotát. Fontos megjegyezni, hogy az Ájurvéda nem áll ellentétben a klasszikus orvostudománnyal. A két módszer tökéletesen kiegészítheti egymást.
2.) A megelőzés és maga a gyógykezelés az Ájurvédában személyre szabottan, az ember egyedi testtípusát figyelembe véve történik.

3.) A gyógykezelés célja az egyensúly helyreállítása összhangban a természetes bioritmusokkal. Csak a természetes egyensúlyban vagyunk egészségesek. Az egyensúly megteremthető megfelelő étrenddel, gyógynövényes terápiával, a szervezet méregtelenítésével és egyéb eljárásokkal.

4.) A gyógymódok egyszerűek és praktikusak, így mindenkinek megfelelnek.

5.) Az Ájurvéda csak természetes eredetű gyógykezeléseket alkalmaz mellékhatások nélkül.

 

Mire alkalmas?
Az Ájurvéda bevált módszer a krónikus betegségek gyógyítására. Továbbá bevált módszer a megfázásra, allergiákra, krónikus fáradtságra, fekélyekre, cukorbetegségre, magas vérnyomásra, bőrbetegségekre (kiütések, irritációk), emésztészavarokra, álmatlanságra, migrénre, fejfájásra és a mentális betegségekre is.