Dr. Robert Schneider új kutatási eredményekről számolt be a TM-mel (Transzcendentális Meditáció) kapcsolatban, melyet a neves kardiológiai társaság, az American Heart Associationtett közzé legutóbb.
A tudományos kutatás szerint a TM meditáció gyakorlásának eredményeként 47%-os csökkenés érhető el a szív- és agyi infarktus ill. az ezzel kapcsolatos halálesetek előfordulásában. Ezek az áttörő eredmények lelkes nemzetközi sajtóvisszhangot keltettek.
Dr. Schneider magyarázata szerint a tanulmány komoly tudományos megalapozottságának köszönhetően az orvosi terápiás eszköztár teljesen új és nagy jelentőségű kategóriáját vezeti be, mely a szervezet belső, saját gyógyító energiáját és intelligenciáját aknázza ki  rendkívül sikereses módon.
Dr. Schneider egy másik kutatásról is beszámolt, mely a TM gyakorlásának közvetlenül a szívre gyakorolt hatásait tanulmányozza.
Az utóbbi kutatás a pozitronemissziós tomográfia tudományos eredményeinek kiértékelésével foglalkozik, a projekt időtartalma kb. 2 év, és Obama elnök orvosbiológiai kutatásokat szorgalmazó programja finanszírozza.
Az a tény, hogy Dr. Schneider kutatásai eredményiet az egyik legjelentősebb nemzetközileg elismert kardiológiai orvosi lap, a Circulation közli, a Maharishi Ájurvéda nemzetközi igazgatója, Dr. Rainer Picha szerint fontos lépést jelent afelé, hogy az orvosok világszerte – akár minden beteg esetében – javasolják pácienseiknek a TM-technika gyakorlását.