Maharishi védikus orvostudomány

Maharishi Klinika

 
 
A Maharishi Védikus Orvostudomány komplex, betegségmegelőző, természetes alapokon nyugvó egészségügyet kínál az egyén és a társadalom számára. Ennek központi része az a globális szemléletű kezelési program, mely egyesíti a modern orvostudomány, a védikus, ájurvédikus és a kiegészítő alternatív medicina valamennyi eszközét.
 
A Maharishi Védikus Orvostudomány speciális egészségügyi rendszere lehetővé teszi a mai egészségügy korlátainak, hiányosságainak leküzdését a betegségmegelőzés, a krónikus betegségek gyógyítása és a mellékhatások elkerülése területein, eleget téve a modern orvostudomány legnagyobb kihívásainak.
 

A Maharishi klinikák és egészségközpontok egyedülálló jellegzetességei

 

– Biztosítják a diagnosztikus és terápiás eszközök teljes skáláját, a legősibb módszerektől a legmodernebbekig, így például a pulzusdiagnosztikát.
– A betegek találkozhatnak a különböző orvosi területek specialistáival, így egyéni állapotuknak leginkább megfelelő és leghatásosabb kezelést kaphatják.
– Ez a terápiás módszer a szervezet egyensúlyba hozásával éri el az egészség gyors helyreállítását, és mindezt mellékhatások nélkül.
– A rendszeres szezonális tisztítókúrák alkalmasak a mélyen beépült mérgek eltávolítására, így a szervezet rendszeresen revitalizálódhat.
– A módszerrel megtapasztalhatjuk a test belső intelligenciáját és megismerhetjük fiziológiánk belső gyógyító erőit. A természetes, belülről fakadó képességek felelevenítése segít a tökéletes fiziológia helyreállításában.
– Lehetővé válik az öregedési folyamat káros hatásainak visszafordítása, a testi és szellemi energiák és a kreativitásunk felébresztése. A mottónk: „ahogy halad előre, úgy hosszabbodik meg az élet”.
 – Megvilágosult szemléletet nyerve, élvezetes módon tapasztalhatjuk meg e komplex orvostudomány kedvező hatásait.
– Az általunk javasolt étkezésben fontos, hogy az ételek 100 %-ban tiszták, és a vegyi szennyeződéstől mentesek legyenek.
-A klinikák egyedülálló építészeti kialakítása elősegíti a gyógyulási folyamatot és támogatja a betegek jólétét.
-Mindenki úgy hagyja el a klinikát, hogy tudatában lesz a megelőzés egyszerű, hatásos és rendkívül mélyen gyökerező lehetőségeinek.
A klinikák komplex egészségügyi rendszert biztosítanak azok számára, akik a betegségük tradicionális és modern kezelését együtt igénylik. A terápiás programok hatékonyságát tudományos kutatások százai igazolják.
Ez a holisztikus egészségügyi rendszer az egész nemzeti egészségügy számára is hasznos. A Maharishi Védikus Orvostudomány erősíti a Transzcendentális Meditáció és haladó technikái kedvező hatásait, elmélyíti a tudat nyugalmát, rendezettségét és gazdagságát, és így előmozdítja a megvilágosodás és „legyőzhetetlenség” elérését mind az egyéni, mind nemzeti szinten.
A kezelési programokat minden betegségcsoportban orvosi bizottságok irányítják a speciális diagnózisok és tünetek figyelembevételével. A különböző orvos bizottságok szakértői (modern orvostudomány, ájurvédikus orvostudomány, alternatív orvostudomány) az indulási diagnózisok alapján ajánlatokat tesznek a megelőzési és kezelési programokra, melyeket a kórház különböző osztályai végeznek el a paciensekkel szorosan együttműködve.

Alkalmazott védikus és ájurvédikus orvoslás:

 

-Hangterápia (mantra terápia)
-Meditációs terápia
– Védikus asztrológia (dzsjótis és jagja)
-Jóga (jóga ászana, pránajáma)
-Ájurvédikus dietetika és herbarisztika (kaja csikitsza)
-Ájurvédikus fiatalító terápia (rászajána)
-Ájurvédikus tisztító terápa (pancsakarma)
-Ájurvédikus masszázsterápia (kalari, marma)
-Ajurvédikus gyermekgyógyászat és nőgyógyászat (bála csikitsza, sztriróga, praszudi tantra)
-Zeneterápia (gandharva véda)
-Védikus építészet (szthápatja véda)
-Táncterápia

 

Komplementer, alternatív orvoslás:

 

-Drágakőterápia
-Fény és színterápia
-Aromaterápia
-Hagyományos Kínai Orvoslás
-Homeopátia

 

Modern orvoslás:

 

-Az adott betegségnek megfelelő klinikum szerinti legkorszerűbb modern orvosi diagnosztika és terápia