Az eredeti Maharishi Ájurvéda termékek igazolt eredetisége, minősége és tisztasága, valamint nemzetközi minősítései
 
Eredeti recept
     A Maharishi Ájurvéda termékek szigorúan a hagyományos ájurvéda irányelveinek megfelelően készülnek, hisz ez az értékes ismeret csak így érvényesülhet és kedvező hatásai csak így élvezhetőek. Valamennyi gyártási folyamatot ájurvédikus szakértői tanács ellenőriz, ez az úgynevezett Vaidják Tanácsa.
     Ezt az ellenőrző szervet india vezető ájurvédaszakértői hozták létre:
– B.D. Triguna, az indiai kormány tanácsadója, és az ájurvédikus orvosok indiai egyesületének korábbi elnöke
– Balraj Maharshi, a gyógynövények meghatározásának és alkalmazásának magas szintű, kiváló szakértője Dravjagúnában
– V.M. Dwivedi, az Ájurvéda gyógynövény- és ásványi készítmények –„a rászajánák” területének nemzetközileg elismert szakértője
Indiában az előállítási szabványok eredménye: a biztonság
     Minden termék Indiából származik, méghozzá a legnagyobb gyártótól, a Maharishi Ayurveda  Products Indiacégtől. A gyártó a legmagasabb nemzetközi minősítésekkel rendelkezik: WHO-GMP, ISO/IEC 17025:1999 (GLP), HACCP, BIO, IMO, BDIH, stb… Mindezek igazolják, hogy a minőség kíváló és megbízható. A Maharishi Ájurvéda már az összetevők begyűjtése során is magasan képzett szakembereket alkalmaz. A ritka növények különös gondozásban részesülnek az indiai növényvilág értékének megóvása végett.
 
Kizárólag a legjobb nyersanyag felhasználása
Az ájurvéda szerint egy növény hatékonysága évszakonként változhat, valamint függ a hold állástól, illetve attól is, hogy melyik napszakban történik a begyűjtés. Az győgynövényeket a legideálisabb időben gyűjtik be, ami lényegesen fokozza hatékonyságukat. Begyűjtés után, minden egyes tételt aprólékosan ellenőriznek, válogatnak és tisztítnak. Ha szakértőink szerint a nyersanyagok nem felelnek meg az előírt minőségnek, vagyis tisztaságuk, érettségi állapotuk, vagy hatékonyságuk nem megfelelő és garantált, akkor azokat nem használják fel.
 
Minőségellenőrzés összhangban a bevett szabványokkal 
     A gyártási folyamatnak az ősi „aranykorból” származó ismeretek mellett lényeges elemei a modern minőségelenőrzés és a nemzetközi szabványrendszerek eljárásai. A Maharishi Ayurveda Products  India világszerte egyedülálló módon olyan nívós gyártói tanúsítványokkal, rendelkezik, mint például a GMP vagy a rendkívül szigorú ISO 9001 minősítés, mely  a gyártók elé  rendkívül magas követelémenyeket állít. Az ISO rendszer a tanúsítás során 20 különböző területet vizsgál. Az ellenőrzések kiterjednek a gyártási folyamatra, a minőségellenőrzésre a mikrobiológiai tesztekre, a kutatási- labortechnikai felszerelésekre, szabványosítási és kalibrálási rendszerekre, a raktározástre és az export folyamatára is.
 
Független európai és indiai, nemzetközi laboratóriumok
     Minden termék és minden szállítmány magas szintű, nemzetközi laboratóriumi vizsgálatok on esik át a nem kívánatos baktériumok, gombák, mikroorganizmusok, nehézfémek, és mérgező anyagok kiszűrése céljából, maximális biztonságot nyújtva ezzel a fogyasztók számára. Ezeket az ellenőrzéseket független európai és indiai laboratóriumokban végzik.
 Az indiai kormány által elismert
     A Maharishi Ayurveda Products India tevékenységeit és termékeit az indiai Tudományügyi és Technológia Minisztérium, valamint Indiai Kutatási és Fejlesztési Központ is elismeri.
 
„Az arany háromszög társulás” projectterv
     Az indiai Egészségügyi Minisztérium programot indított az ájurvéda szélesebb körben való elterjesztése érdekében, ez az ún. „arany háromszög társulás” projektet. Nagy számú termékellátó közül, végül hat céget vizsgált meg a szakértői egyesület. A vizsgálat befejeztével, az egyesület döntésének megfelelően egyedül a Maharishi Ayurveda vehet részt ebben a projektben.
 
Piacvezető
A Maharishi Ayurveda termékeket az egész világon forgalmazzák, és előszeretettel fogyasztják. Ön is bizalommal fordulhat a piac vezető gyártóhoz és képviseletéhez.
A Maharishi Ájurvéda hivatalos indiai elismerése
     Maharishi Ajurvéda garantálja Önnek az eredeti ájurvédikus termékek tökéletes tisztaságát. Hogy a legjobb minőséget nyújthassuk Önnek, és a legmagasabb elvárásoknak is megfeleljünk, a termékek gyártása során ragaszkodunk az ősi védikus tudományhoz, ugyanakkor a legmodernebb technikai eljárásokat alkalmazzuk a magas minőség eléréséhez és ellenőrzéséhez.
     Az „All India Ayurvedic Congress” (Össz-Indiai Ájurvédikus Kongresszus) az Ajurvéda hivatalos és a legfelsőbb szakértői szerve, India-szerte mintegy 300 000 orvos a tagságával. A szervezet elnökének hivatalos álláspontja szerint a Maharishi Ayurveda az Ájurvéda autentikus és klasszikus formáját képviseli, az ájurvédikus hagyományt a maga teljességében követve, úgy, ahogy erre Indiában nehéz manapság példát találni.
     E szervezet elnöke hivatalos nyilatkozatában a következőképpen ismeri el a Maharishi Ájurvédát.
„Nagy örömömre szolgál megerősíteni, hogy a Maharishi Ájurvéda az ájurvédikus hagyományt annak leghatékonyabb és legteljesebb formájában képviseli, úgy, ahogy azt e tudomány klasszikus irataiban fellelhető.
Módom nyílt személyesen szemügyre venni mindazon erőfeszítések eredményét, melyeket Maharishi Mahesh Yogi tett azért, hogy felelevenítse az egészségmegőrzés ezen ősi rendszerét, és jótékony hatásait közkinccsé tegye a világ számára. A Maharishi Ájurvéda az ájurvéda alapelveit és gyakorlatát átfogó, komplex és hiteles módon teszi elérhetővé, amit  csak nagyritkán mondhatunk el manapság Indiában. A Maharishi Ájurvéda alkalmazza többek közt a jóga (beleértve a Transzcendentális Meditáció és a jóga-testgyakorlatok), a dzsjótis, gandharvavéda és a védikus tudás egyéb ágait is, melyeket az ősi ájurvédikus szövegek alapvető fontosságúnak tartanak az egészségmegőrzés és a betegségkezelés folyamatában.
A Maharishi Ájurvéda az ősi szövegekben leírt kezelések teljes körét felöleli, ami nem okvetlenül érvényes a mai indiai ájurvédikus gyakorlatban. Ezzel együtt a Maharishi Ájurvéda a modern minőségellenőrzés legmagasabb követelményeinek is megfelel, sőt hatékonyságát az Egyesült Államokban és Európában, illetve India számos államában végezett kiterjedt tudományos kutatások igazolják.
Mindezek alapján teljes szívemből ajánlom bárkinek, aki az ájurvéda tudása iránt érdeklődik, hogy a Maharishi Ájurvédát válassza, mely az India ősi látói által napvilágra hozott ősi tudás teljességét nyújtja az érdeklődő számára. „
-Shiv Karan Sharma Chhangani, az All India Ayurvedic Congress elnöke,
1997. augusztus 29. Új Delhi